Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2014-2015


Styrelsen har under året bestått av:

Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Jimmy Nimark
Sekreterare: Bertil Henriksson
Ledamöter: Roger Sjöholm och Robin Persson
Suppleanter: Petro Härfstrand och Leif Schröder

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Sara Carsbrant varit invald i Skånes Bowlingförbunds styrelse som vice ordförande och sekreterare samt Jonas Torstensson som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

 

Allmänt
Redan innan säsongen startat drabbades vi av bakslaget att vår ”hemmahall”, Kronprinsen, inte skulle gå att spela i. Vi tvingades därför, efter akuta medlems- och styrelsemöten, flytta vår verksamhet till Eslövs Bowlinghall. Det som var tänkt att bli en halvårsutflykt slutade i en permanent flytt från Kronprinsen, då hallen vattenfylldes under höststormen och aldrig mer kommer att bedriva bowlingverksamhet. En epok har gått i graven och BBK kommer efter ett år i Eslöv att bedriva sin verksamhet på Baltiska Bowlinghallen i Malmö fr.o.m denna säsongs avslutning.

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en topp-tre placering i Allsvenskan och att vårt F-lag skulle förnya sitt kontrakt i Div 1.

Vårt A-lag lyckades efter en strålande vårsäsong knipa en andraplats i Sydallsvenskan, med elitseriekval som följd, medan vårt F-lag, som kom 5a i sin Div 1 serie, tyvärr sprang på pumpen i tredje och sista kvalomgången. Därmed får F-laget ta nya tag i Div 2 till hösten medan A-laget fortsätter i den något omgjorda Sydallsvenskan.

Inför säsongen kunde vi välkomna Frank Selander och Björn Brinkwall som nya medlemmar.

Säsongen inleddes i sedvanlig Bulltofta-anda med ett träningsläger i Tollarp. Lika trevligt och nyttigt denna säsong som alltid, även om vi saknade vår kock och fick köra ”catering” detta år.

Att Bulltofta firade 50 år denna säsong har säkerligen uppmärksammats av alla. Kulmen kom i samband med jubileumsfesten, där både nuvarande och tidigare medlemmar samlades för att fira klubben, prata minnen, dela anekdoter och höja en bägare tillsammans. Stort tack till Anders Strandberg och Leif Schröder som organiserade denna mycket uppskattade tillställning!

 

UK om det gångna året

A-laget

Bulltoftas A-lag har under det gångna året spelat i Sydallsvenskan. Vi spelade 22 matcher, varav vi vann 11, spelade 2 oavgjorda och förlorade 9. Laget slutade på en fin andraplats i sin grupp, och fick för andra året i rad kvala till elitserien.

I första omgången ställdes vi mot elitserielaget IS Göta på Baltiska hallen. Tyvärr gick det inte heller i år att ta sig till bowlingens finrum då IS Göta avfärdade oss i två raka matcher och våra elitseriedrömmar försvann.

Tittar man på det gångna året, så låg vi långt ner i tabellen efter höstsäsongen, men på vårsäsongen spelade laget upp sig och fick ordning på höstens svaga bortaspel. Detta ledde till att vi klättrade i tabellen och gav oss en fin andraplats och elitseriekval. Positivt är att vi är kvar i Sydallsvenskan kommande år och våra elitseriedrömmar lever kvar.

 

F-laget

Bulltoftas farmarlag har spelat i div 1 Södra Götaland under året som gått. Vi har spelat 22 matcher, där vi vann 6, spelade 2 oavgjorda och förlorade 14. Laget blev femma i gruppen och fick försöka kvala sig kvar i ettan.

Första kvalomgången fick vi möta Team Malmoe:s farmarlag i Lund. Vi slog tillbaka Team Malmoe med 3-1 och fick möta BK Animals i andra omgången som spelades i Staffanstorp.

Matchen mot BK Animals vanns med 4-0 och nästa motståndare i kvalet blev BK Lödde i Åstorp.

Vi lyckades tyvärr inte störa Lödde som vann i två raka matcher och skickade ner oss till tvåan.

Farmen har gjort ett bra år då vi som enda F-lag i serien tampats med många bra lag som varit ett nummer för stora för oss. Nu får vi ta nya tag i tvåan och se till att ta steget upp igen.

UK tackar alla som har varit inblandade i något av lagen för det gångna året.

Ha nu en skön sommar och ladda om batterierna, så ses vi på Baltiskan inför ett nytt spännande år.

 

Ungdomsåret 2014-2015
På grund av flytten till Eslöv blev vi tvungna att lägga vår ungdomsverksamhet på is denna säsong, då det var ohållbart för de unga talangerna att pendla från Malmö till Eslöv. Verksamheten kommer att återupptas till hösten under ledning av Magnus Johansson och Robin Persson då vi återvänder till Malmö.

Bulltofta BK arrangerade i December den årliga ungdomstävlingen Formocupen,
detta år i Eslövs Bowlinghall. Även om antalet startande minskade något jämfört med föregående år, var arrangemanget en succé i sig mycket tack vare den vänliga och professionella personalen på hallen.

 

Interna tävlingar
Månadstävlingens totalvinnare blev Niclas Nord på 166p, klart före Stefan Borglin 118p och Bertil Henriksson 110p.

Poängjakten vanns av Bertil Henriksson på 156p, följd av Stefan Borglin 150p och Jan-Erik Nyman 149p.

Årets klubbmästerskap hölls i Eslöv i April och där blev det ”spel mot ett mål” när det gällde titeln. Niklas Clarberg öppnade med 247-300 och tittade sen aldrig i backspegeln. Pär Holmström försökte utmana med några serier på 279, men ledningen var aldrig mindre än 40p för Nille och efter en stark avslutning landade segerresultatet på nya klubbrekordet 2045p (en ökning med 100p). Pär Holmström blev tvåa på 1884p och Tommy Kristiansson trea på 1794p.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

 

Externa tävlingar
Markus Clarberg, Niklas Clarberg och Pär Holmström kom femma i 3-manna DM, vilket gav en plats i SM-finalen i Örebro. Väl där, förstärkta med Mikael Gottfries, visade grabbarna verkligen framfötterna, tog sig vidare till matchspelet (12 bästa) och låg där länge topp tre, vilket hade gett en plats i den TV-sända stegfinalen. Tyvärr hade de inte pinnarna på sin sida i de avslutande matcherna utan föll tillbaka till en 5e plats till slut.

På Skånetouren har en spelare från Bulltofta tagit sig till final i varje deltävling. Pär Holmström i Hörby (19e), Jan-Erik Nyman i Helsingborg (12a), och Frank Selander i Hässleholm samt Ängelholm (15e i bägge). Frank är också den ende som kvalat in till slutfinalen, medan Pär och Jan-Erik spelar semifinal till densamma.

Endast en omgångsmedalj (numera diplom) till BBK under säsongen genom Frank Selander, 967p (omg 8)

 

Uppvaktning
Under säsongen fyllde Lennart Göransson 70 år vilket klubben självfallet uppmärksammade.

 

Nytillskott och avsked
Babyboomen fortsätter i BBK och vi gratulerar Pär Holmström med fru till en liten gosse.

Inga nya medlemmar inför 2015-2016 i skrivande stund, däremot hälsar vi till hösten Paul Broberg, Gert Lundqvist och Roger Sjöholm välkomna tillbaka som aktiva efter kortare uppehåll.

Inför nästa säsong återvänder Tommy Kristiansson till moderklubben Bråhög och William Tofält samt Jan Persson lägger bowlingskorna på hyllan. Vi tackar för allt de bidragit med under åren och hoppas att vi snart får se dem tillbaka i BBKs tröja.

 

Summering
Att flytta hela verksamheten till Eslöv kort innan säsongsstart var en utmaning i den högre skolan, och även om det medförde logistikproblem, färre träningsdagar, högre kostnader och nya, sportsliga förutsättningar föll det till slut riktigt väl ut. Träningsfliten var faktiskt högre än vanligt under perioder, de starka band som alltid funnits internt i Bulltofta blev ännu starkare och den gemensamma viljan att övervinna hindren sken igenom i många delar av verksamheten. En stor del i att vi snabbt kände oss som hemma i Eslöv hade såklart hallpersonalen och ägarna. De skötte sig exemplariskt och gjorde allt de kunde för att vi som gäster/kunder skulle bli belåtna. Tack Serdar, Sevim & Co!

BBK vill som vanligt tacka alla som hjälper till för att vår verksamhet ska fungera, både praktiskt och ekonomiskt. Tack till våra sponsorer, tack till alla ideella krafter och tack till de respektive som får justera familjeschemat för att bowlingen ska få plats. Dessutom är det glädjande att se så många nära och kära ta sig tid att följa matcher och träningar på plats.  

Extra tack till Lennart Göransson för arbetet med BBV, till Lydia Andersson för den suveräna maten i Tollarp, till er som skänkte priser till jubileumslotterierna och till Jan Simonsen för den finansiella supporten till den kommande jubileumsboken!

Njut av sommaren så ses vi på en ny hall med nya möjligheter till hösten!

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Jonas Torstensson

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link