Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2013-2014


En historisk säsong har avslutats!

Styrelsen har under året bestått av:
Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Jimmy Nimark
Sekreterare: Bertil Henriksson
Ledamöter: Roger Sjöholm och Robin Persson
Suppleanter: Markus Clarberg och Leif Schröder

Styrelsen har avhållit 5 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Sara Carsbrant varit invald i Skånes Bowlingförbunds styrelse som vice ordförande och sekreterare samt Jonas Torstensson som medlem i Svenska Bowlingförbundets Seriekommitté.

 

Allmänt
Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle ta en topp-tre placering i Allsvenskan och att vårt F-lag skulle förnya sitt kontrakt i Div 1.
Båda dessa målsättningar infriades, även om det krävdes fyra kvalmatcher för F-laget att säkerställa sin plats i div 1.

För första gången i BBKs historia lyckades klubbens A-lag kvalificera sig för kval mot Elitserien, dock utan några större framgångar.

Inför säsongen kunde vi välkomna Petro Härfstrand och Stefan Borglin som nya medlemmar.

Även i år inleddes säsongen med ett traditionsenligt läger i Tollarp. Som vanligt var humöret på topp och även om vissa kroppsdelar tog mycket stryk så gav det ett härligt avstamp för vad som komma skulle.

 

Ulf Klints tillbakablick
A-laget har krigat  i Sydallsvenskan, där man tippades att bli strykpojkar av en 08:ing boende i Malmö, men man landade på en tredje plats med12 vinster 3 oavgjorda och 7 förluster.
Tredjeplatsen innebar att man fick chansen att kvala till elitserien.

En lördag i januari väntades stormatch mot Team Pergamons farmarlag. Nu bollade Pergamon lirarna bort sig och BBK kunde som enda lag i Sverige besegraPergamon med 15-5. Det var en trio himmalirare som fick igång strajkarna och sänkte Pergamonskutan, Niklas.C 1027p, Petro.H 907p och Bertil.H 902p.

Efter en lång säsong var det tid för kval mot BK June i Ängelholm. Förväntansfulla spelare och tillresta supportrar anlände till ett soligt Ängelholm med seger i sikte. Tyvärr kom vi inte in i första matchen och förlorade den med 14-6 där Niklas.C 890p och Petro.H 850p stred förgäves. Efter lite förfriskningar och råd från coachen var BBK pågarna redo igen. Nu var vi med lite bättre i matchen men fick ändå se oss besegrade med 11-9 där Mikael.G 850p och Petro.H 834p var våra toppar.

Nu vet vi vad som krävs till nästa säsong i Sydallsvenskan. Ännu mera blåställ och ett stort fighterhjärta, det skall nog räcka långt under nästa säsong.

Ett tack till coach Jonas och alla lirare som deltagit i A-laget.

F-laget har försökt att hålla fanan högt i Division 1 Södra Götaland. Med lite blandade resultat så blev vi sexa i vår grupp. Laget hade 7 vinster 3 oavgjorda och 12 förluster som tvingade oss att försöka kvala oss kvar i serien.

Kvalet startade i soliga Hörby mot Tollarps BK:s farmarlag. Coach Jonas samlade laget och förklarade att dagen är lång, och att fokus med mycket glädje är nyckeln till framgång. Vi startade som vilda vargar men avslutade som blyga oskulder. Nu fick vi ändå till 10-10 och kunde pusta ut med lite vila och förfriskningar.

Vi tog ett grepp om andra matchen och ledde med 10-5. Då började alla fundera vem som skulle stänga matchen. Det blev Robin.P och Niclas.N som tog oss till vinst med 11-9. Niclas bäst med 903p.

Nästa hinder i kvalet var BK Allön i Lund där vi har bra vibbar från förra året. Coach Jonas förklarade nyckeln till framgång. Alla var på tårna och levererade i två serier men sen blev det soppatorsk. Leif.S och Anders.S frälste oss med en pinne i serie tre. Det blev Joakim.P och Niclas.N som gav oss den förlösande pinnen till vinst med 11-9 i sista serien. Leif. S 903p, Robin. P 860p, Niclas. N 845p och Jan-Erik. N 845p var topparna i laget.

Match två tog slut efter tre serier då det stod 12-3. Joakim. P klämde i med 727 kägelpoäng och Magnus. J hoppade in i sista serien och sköt ned 237 vita pinnar. Glädjen stod högt i tak och det kändes som om vi svävade på moln.

Tack till alla som deltagit i farmen den här säsongen. Ett tack till coach Jonas för hans lugn och kunnande att förklara hur man lättast välter dom tio kottarna som ledde oss till seger i kvalet.

Nu vet även F-laget vad som krävs inför nästa säsong.

UK tackar för den gångna säsongen och önskar alla en trevlig sommar.

 

Ungdomsåret 2013-2014
Antalet ungdomar under Magnus Johanssons vingar har ökat en del under den gångna säsongen. Det är alltid lika spännande att se dessatalanger med glädje för sporten som alltid har lika gott humör och  många fall förbättrar sig avsevärt från månad till månad.


Magnus har under säsongen även fått stor hjälp av Robin Persson, som vi hoppas kan axla en del av Magnus mantel när nästa säsong går igång.

Bulltofta BK var i December delaktiga i att arrangera den årliga  ungdomstävlingen Formocupen, och kommer fr.o.m. nästa säsong att bli ensamt ansvariga för tävlingen.

 

Interna tävlingar
Månadstävlingens totalvinnare blev Leif Schröder på 122p, klart före Stefan Borglin och Pär Holmström.

Poängjakten vanns av Markus Clarberg på 155p, följd av Niklas Clarberg 152,5p och Ulf Klint 147p.

Klubbmästerskapet avhölls i Eslöv den 26e April. Redan från start stod det klart att regerande mästaren Markus Clarberg och Pär Holmström tänkte leva upp till favoritskapet och slåss om segern. Även om flera andra försökte göra sitt bästa för att konkurrera (Anders S, Jan S, Petro) blev det en envig mellan dessa två in i kaklet. Det slutade faktiskt med dött lopp då båda nådde 1716p över de åtta serierna. Mästerskapet och titeln bestämdes därför av en rolloff över två rutor, där Markus segrade över Pär med 58p-40p.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

 

Externa tävlingar
Markus Clarberg, Niklas Clarberg och Mikael Gottfries (Joakim Pålsson reserv) blev distriktsmästare i 3-manna efter en fenomenal avslutning med 298p i sista serien !

I den nationella finalen, som spelades i Skövde, gick det tyvärr inte vägen i år heller och även om laget utökats med Pär Holmström (som ersättare för Joakim) slutade man utanför de lag som fick spela vidare om SM-titeln på söndagen.

Skånetouren har inte sett de Bulltofta-framgångar som vi blivit bortskämda med tidigare. I skrivande stund är det endast Petro Härfstrand som nåtten finalplats i en deltävling (slutligen 11a i Hässleholm) och han är dessutom bäste BBKare i sammandraget.

BBK lade beslag på tre omgångsmedaljer under säsongen; Paul Broberg, 971p, Pär Holmström, 1047p (inkl en 300ing) och Niklas Clarberg, 1027p.

 

Uppvaktning
Under säsongen fyllde både Paul Broberg och Jesper Åkesson 40 år vilket klubben såklart uppmärksammade.

 

Nytillskott
Det fortsätter sättas nya små bowlare till världen och Niclas Nord har utökat sitt lilla bowlinglag med ytterligare en pojke. Dessutom kan vi till den kommande säsongen välkomna Björn Brinkwall och Frank Selander till BBK.

 

Summering
Båda våra lag har den gångna säsongen tampats på högre nivåer än tidigare och även om resultaten har varit blandade har det aldrig funnits någon brist på glädje, sammanhållning och god kamratskap. Självfallet finns det alltid mer att göra på den tekniska sidan, men om attityd och inställning fortsätter att vara på topp finns det all anledning att se mycket ljust på framtiden.

Som alltid vill vi tacka alla våra sponsorer som gör det möjligt för oss att driva den verksamhet vi vill. Vi vill också tacka alla er som ställer upp ideellt för klubben, utan er skulle det aldrig funka. Extra tack till Paul Broberg och Leif Schröder som alltid gör Tollarpslägret till en av årets höjdpunkter, till Lennart Göransson för arbetet med BBV och till alla fruar/sambos/flickvänner som sköter marktjänsten när grabbarna ska iväg och rulla klot !

Kommande säsong fyller Bulltofta BK 50 år (!) vilket vi såklart kommer att uppmärksamma med diverse aktiviteter under säsongen. Dra ditt strå till stacken för att detta verkligen ska bli den bästa, roligaste och mest minnesvärda säsongen någonsin för det förtjänar verkligen klubbens alla medlemmar !  

Njut av sommaren så ses vi till hösten !

/Styrelsen i Bulltofta BK

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Jonas Torstensson

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link