Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2012-2013


Ännu en säsong har avverkats på Kronprinsen, framgångsrik såväl sportsligt som socialt.

Styrelsen har under året bestått av:
Ordförande: Jonas Torstensson
Kassör: Jimmy Nimark
Sekreterare: Sara Carsbrant
Ledamöter: Bertil Henriksson och Niklas Clarberg
Suppleanter: Markus Clarberg och Leif Schröder

Styrelsen har avhållit 6 protokollförda styrelsemöten och 2 medlemsmöten (terminsmöten).

Under året har Sara Carsbrant varit invald i Skånes Bowlingförbunds styrelse som sekreterare.

Allmänt
Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle kvala till Allsvenskan medan vårt F-lag skulle kvala om en plats i Div 1. Båda dessa målsättningar infriades, dessutom med det extra glädjande resultatet att båda lagen lyckades klara sitt kval och avancera i seriesystemet. För första gången i BBKs historia ligger nu F-laget så högt som div 1 !

Inför säsongen kunde vi välkomna Anton Jeppsson och Robin Persson som nya medlemmar och dessutom fick vi välkomna åter Jan-Erik Nyman och Niklas Aronsson som anslöt till BBK under pågående säsong.

Som traditionen bjuder inleddes säsongen med läger i Tollarp. Tyvärr inga externa instruktörer detta år, men deltagarna var desto mer på hugget och bidrog till att göra helgen till en minnesvärd händelse.

Inför säsongsstart arrangerade BBK en träningsserie där inbjudna lag från Malmö med omnejd deltog. Efter många heta duster på banorna stod till slut Öresunds BS som slutsegrare efter att ha slagit BBK A i finalen. Förhoppningsvis kan vi locka än fler lag att delta till hösten.

UKs (norska) hörna
Ja, grabbar vad säger man efter en sådan lysande säsong ?

Lite tankar från UK om A-lagets säsong:
A-laget började hösten med 9 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. Våren blev något bättre med 9 vinster och endast 1 förlust.
Detta gav en första plats av ALLA division 1 lag som skulle få kvala upp till Sydallsvenskan.

Första hindret var Bockarna från Varberg, spelplats Höganäs. Två raka vinster blev det och en 300 serie av Joakim Pålsson som grädde på moset. GRATTIS Jocke!

Nästa hinder var Team Växjö i Tuvehallen i Osby. Alla grabbarna var på hugget direkt och två nya vinster kunde protokollföras.
Grattis till spel i Sydallsvenskan nästa år grabbar!

Spelet under denna säsong har varit klart godkänt av alla. Niclas Clarbergs snitt på 223,57 talar ett tydligt språk om att den killen måste skaffa flera barn.

A-laget har låtit 3 unga killar få debutera denna säsong. Robin,Anton och William, kör hårt under sommaren killar och det blir nya matcher i A-laget för er.

Grattis till en bra säsong ALLA killar som deltagit under resans gång.


Lite tankar från uk om f-lagets säsong:
Hösten började med 4 vinster, 1 oavgjord och 6 förluster. Laget spelade sedan upp sig ett snäpp under våren och fick 6 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster. Detta gav en 3dje plats i tabellen och kval uppåt.

Kvalet började med wo mot Albatross för att sedan ställas mot Thule i Lund om en plats i 1an. De som missade denna tillställning får skylla sig själva. En fantastisk match med grymt bra spel och ett jäkla tryck i hela hallen. 980 poäng av Anton med en första serie på 165 talar om för oss att det finns STOR bowling i denna kille, även om alla spelade bra bowling denna lördag.

Två raka vinster blev det och spel i 1an (förutsatt att A-laget vann dagen efter). Tycker att alla killar och gubbar har gjort det bra i F-laget och de flesta har ett högre snitt än tidigare säsonger. Klart godkänt !

UK tackar för säsongen

Ungdomsåret 2012-2013
Våra flitiga juniorer har tagit hjälp av inte bara ansvarige Magnus Johansson, men även av andra resurser inom klubben. Det är extra roligt att se så många engagera sig i ungdomarnas utveckling och såklart sporrar det än mer när man ser de anmärkningsvärda resultatförbättringar som sker nästan omgående. Vi ser fram emot kommande säsong med tillförsikt då BBKs nya generation ska fortsätta ta för sig i olika sammanhang.

Interna tävlingar
Den traditionella troféjakten hade inte färdigspelats vid säsongens slut, utan kommer att slutföras till hösten.

Poängjakten vanns av Niklas Clarberg på 198p, följd av Pär Holmström 165,5p och Markus Clarberg 144p.

Klubbmästerskapet avhölls i Tomelilla den 16e Mars. Niclas Nord dominerade länge, hade högsta enkelserie på 268p, men i slutändan kunde ingen svara upp mot slutsegraren Markus Clarbergs fina spel som ledde till 1839p och titeln.

Fler resultat från seriespel och tävlingar hittar ni på klubbens hemsida www.bulltofta.org

Externa tävlingar
Markus Clarberg, Pär Holmström och Mikael Gottfries blev tvåa i 3-manna DM och fick tillsammans med Niklas Clarberg representera BBK i SM-finalen i Stockholm. Svajigt spel ledde inte riktigt ända fram, men en hedervärd insats från våra grabbar.

Skånetouren har sett många BBKare på banorna i år och dessutom klubbens första segrare någonsin. Anton Jeppsson dominerade deltävlingen i Falkenberg, strax innan årsskiftet, i stort sett från start till mål och gav aldrig sin motståndare chansen i stegfinalen. Robin Persson, som länge låg i topp, tog hem en hedersvärd femteplats i samma deltävling. Anton har dessutom varit i finalspel i ytterligare tre deltävlingar, Pär Holmström i en, liksom Jan-Erik Nyman och Jan Simonsen. De två sistnämnda tog fjärde resp sjätteplats i Hässleholms deltävling. Nämnas kan att Pär Holmström passade på att göra en 300ing i Ängelholmskvalet.

Uppvaktning
Under året fyllde Anders Persson jämna 50 vilket klubben såklart uppmärksammade.

Nytillskott och frånfällen
Klubben kunde under året räkna in två nyfödda bowlare då Jimmy Nimark fick en dotter och Niklas Clarberg/Sara Carsbrant fick en liten pojke. Dessutom kan vi till den kommande säsongen välkomna Petro Härfstrand, Jesper Åkesson och Stefan Borglin till BBK. Alla något äldre än de nyfödda dock.

Till nästa säsong tar vi farväl av Dennis Olsson, Mats Andersson, André Andersson och Tobias Lundström. De tre förstnämnda återvänder till Eslövs nybyggda hall för spel i Grabbers och Tobias gör sin pappa sällskap i BK Ecco. Tack till er alla fyra för allt ni gjort för klubben under de gångna åren. Ni är självfallet alltid välkomna tillbaka om andan faller på och vi önskar er lycka till framöver.

Tyvärr har vi även förlorat två hedersmedlemmar nyligen. Mocke Kipowski och altmeister Lennart Ekberg har gått ur tiden. Vila i frid kamrater, större BBK-hjärtan har sällan funnits.

Summering
Klubbens medlemmar kan se tillbaka på en säsong som sportsligen förmodligen varit klubbens bästa någonsin under de 48 år BBK funnits. Den positiva anda som speglat både träningar och matcher har gett stora fördelar under spelet och gjort det extra roligt, både att delta, och att titta på.

Vi vill passa på att tacka alla våra sponsorer som gör det möjligt att driva den verksamhet vi vill. Tack till Lennart Göransson som gör ett ovärderligt jobb i det tysta, till Paul Broberg och Leif Schröder som gör Tollarpslägret till en succé och såklart stort tack till alla er andra som lägger ner ideell tid för att göra BBK till den varma familjeförening vi alla trivs i.

Vi står inför en stor utmaning till nästa säsong då våra lag ska tampas på nivåer som kräver lite extra av alla. Vår förhoppning är att samma härliga kamratanda som genomsyrat verksamheten de senaste åren, ska fortsätta hjälpa våra medlemmar till fortsatta framgångar, både individuellt och som lag.

Njut av sommaren så ses vi till hösten!

/Styrelsen i Bulltofta BK

 

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Niklas Clarberg

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link