Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2011-2012


 Styrelsen för Bulltofta BK har under säsongen 2011-2012 bestått av följande:

Ordförande: Jonas Torstensson
Sekreterare: Sara Carsbrant
Kassör: Jimmy Nimark
Ledamoter:

Niklas Clarberg
Kenny Fennhagen

Suppleanter:

Bertil Henriksson
Jan-Erik Nyman

Revisorer: Paul Broberg
Göran Kaspersson
UK: Jonas Torstensson
Lagledare A-lag: Jonas Torstensson
Bingo- & lotteriansvarig: Jimmy Nimark
Tävlingsansvariga: Pär Holmström
Ulf Klint
Ungdomsansvariga: Magnus Johansson
Leif Schröder
Materialförvaltare: Leif schröder
Bingolottoansvarig: Niclas Nord
Snitt & Statistik Niklas Clarberg
Valberedning: Anders Strandberg
Pär Holmström

 

Efter ett år på besök i Arlöv, var vi inför säsongen åter tillbaka på Kronprinsen, som nyrenoverad väntade på vår återkomst.

Styrelsen har under året avhållit 11 styrelsemöten och 3 medlemsmöten. Under säsongen övergick vi ifrån månadsmöten till terminsmöten, vilka avhölls två gånger. Under höstens terminsmöte hölls även fyllnadsval för platser i styrelsen då vår ordförande Leif Petersén tyvärr avgick pga personlig anledning. Årsmötet 2011 avhölls på Let´s go där vi efter mötet intog Buffé och njöt av goda vänners sällskap.

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle kvala för en plats i Sydallsvenskan till nästkommande säsong. F-laget hade som mål att kvala för plats i div 1.

Inför säsongen kunde vi välkomna André Andersson, Kenny Fennhagen, Mattias Schultz, Fredrik von Eggers Simonsen, Tommy Kristiansson, Ulf Klint, William Tofält och Stefan Fennhagen som nya medlemmar. Dessutom återinträdde Magnus Åkesson i klubben.

Inför säsongen tränades det extra under juli månad och traditionsenligt genomfördes ett träningsläger i Tollarp, denna gång med besök av Martin Larsen och Robert Andersson som instruktörer.

Innan säsongsstart arrangerade BBK en träningsserie med inbjudna lag från regionen. Efter en helg fylld av matcher stod Team Malmoe som slutsegrare i denna premiärserie och av reaktionerna att döma kommer nog alla inblandade lag att återvända då det blev väldigt lyckat.

A-laget
En tuff serielottning men med en breddad trupp räknade vi med att slåss om en topplats ändå. Hösten bjöd på stabilt spel frånsett de två inledande matcherna och inför vårsäsongen var vi hack i häl på Kulladal F som ledde. Tyvärr gav tre besök på Baltiskan i Januari idel nederlag med hem och striden om seriesegern var förlorad. Andraplatsen i serien säkrades definitivt genom segern mot Öresund i en av de sista omgångarna.

Kvalspelet, som denna säsong utökats till tre omgångar för de som inte vunnit sin serie, inleddes med match i Värnamo mot Mariestad F. Kortfattat kan sägas att det egentligen aldrig blev riktigt spännande, därtill var våra BBKare alltför bra för dagen. Första matchen blev seger med 14-5 och andra matchen var slut redan efter tre serier vid ställningen 10-5.

Andra kvalomgången stod allsvenska Vimmerby för motståndet. Ett av två lag som vi på förhand ville slippa, men fru Fortuna stod oss inte bi denna gång. Första matchen inleddes med en överraskande 5-0 till BBK, men efter två raka 1-4 var det underläge inför sista serien. Här krigade dock våra grabbar till sig de poäng som behövdes i slutrutorna och en ny femnolla gav seger med 12-8 i matchen.

Match två blev en ensidig histora. Tyvärr på ”fel” håll då det var Vimmerby som stod för grannlåten. 17-3 skrevs resultatet till och en avgörande serie följde.

Här tog Vimmerby direkt ett grepp, men ruta för ruta åt sig våra grabbar tillbaka i matchen och inför sista rutan kunde allt hända. Det slutade med att BBKs sista spelare för dagen hade chansen att vända matchen genom två kryss, men tyvärr stod några käglor kvar och grinade oss i ansiktet. 1546-1516 till Vimmerby och BBK fick lyfta på hatten för ett för dagen bättre lag. Så nära, men ändå inte hela vägen...

F-laget
Med de många nyförvärven räknade vi med att på allvar blanda oss i toppstriden. Det var länge en strid mellan fyra lag, vilket senare blev två, BBK F och våra hallgrannar BK Ecco. Tyvärr gick vi på pumpen i näst sista omgången mot BK Thule på Baltiskan (inte vår favorithall uppenbarligen) och fick se Ecco ta hem seriesegern en futtig poäng före vårt F-lag.

Kvalspelet inleddes med match i Staffanstorp mot Borgen F. På förhand var det upplagt för en oviss historia, men BBK visade från början var skåpet skulle stå. 10-5 efter tre serier blev seger med 11-9 i första matchen.

Andra matchen blev det rejält åka av. BBK förde även denna match från start och via 9-6 säkrades avancemang med 13-7 i matchen. Slagningen blev hela 6657, årets bästa resultat av våra farmare. Noteras kan Andrés 558 på två (!), ett fantastiskt resultat. Totalt sett en väldigt bra laginsats över hela dagen, med idel goda insatser från alla inblandade.

I omgång två (av två) ställdes vi mot BK Finn i neutral hall i Hörby. Ett något sargat F-lag var inte riktigt med i matchinledningen och motståndarna kunde gå fram till en enkel seger med 15-5.

Match två blev en extremt jämn historia som stod och vägde hela vägen. Alla serier slutade 3-2 varav tre till BBKs fördel. I absolut sista slaget hade Finns spelare chans att avgöra för sitt lag med en strike, men tians kägla stod kvar och det blev skiljeserie som fick avgöra.

Skiljeserien blev en underlig historia. Efter fem spelade rutor stod det +90 på tavlan för BBK, men sen rasade allt, samtidigt som motståndarna spelade bättre. Serien slutade 5-0 till Finn efter att samtliga bord tappats från vår sida. Därmed får vårt F-lag stanna ytterligare en säsong i div 2, vilket i och för sig blivit resultatet även vid vinst eftersom A-laget sedermera förlorade sitt kvalspel. All heder till de som deltog dock, de gjorde en strong insats och det kändes inte så bittert som det kan göra efter en tight förlust eftersom alla gjort sitt yttersta.

Summering
Målsättningen för säsongen var kvalspel uppåt för bägge lag, med sikte på avancemang. Grundserien bjöd på bra spel från många inblandade, men tyvärr är det alltid lite lotto med i bilden när man går in i kvalspelet. Denna säsong fick vi se båda våra lag förlora i väldigt jämna skiljeserier och även om det är lite surt att vara så nära, så är det bara att ta nya tag och bli bättre på de där sista slagen till nästa gång det är dags.

/Totte, UK/Lagledare

 

Ungdomsåret 2011/2012
Återkomsten till Kronprinsen har gjort det lättare för ungdomar att ta del av vår verksamhet. Magnus Johansson har gjort ett ypperligt jobb med att ta hand om dessa nytillskott och de som varit med sen tidigare. Nya grepp har provats, bl.a. videofilmning.

David Ruland har under säsongen deltagit i Skånes Breddgrupp, William Tofält i Skånes Utvecklingsgrupp och Bertil Henriksson blev uttagen till Köpenhamnskampen.

Ungdomarnas klubbmästerskap vanns av Richard Stevens.

Tävlingar
Under året har vi spelat våra traditionella interna tävlingar.

Årets Troféjakt vanns av Paul Broberg som slog Dennis Olsson i en ”helvänster” final.

Poängjakten vanns av Pär Holmström på 197 p tätt följd av Kenny Fennhagen på 193,5 p.

KM.
Årets klubbmästerskap spelades på hemmahallen den 31 mars. Favorittippade Pär Holmström tog hem segern på 1606 p. Därmed bröts sviten för Niklas C, men ingen av våra vänsterhänta deltog detta år pga förhinder.

Fler resultat från seriespel och tävlingar redovisas på vår hemsida www.bulltofta.org.

Externa tävlingar
Kenny Fennhagen, Markus Clarberg och Pär Holmström blev tvåa i Skånes 3-manna DM vilket gav biljett till finalen i Stockholm. Här placerade man sig mitt i fältet efter en mindre lyckad dag.

Många BBKare har varit flitiga deltagare både i Skånemästerskapet och på den nya Skånetouren. Pär Holmström leder f.n. Skånetourens rankinglista och är klar för finalspel.

Jan Simonsen kvalade in till finalspel i Elit-SM som avgjordes på Baltiskan. På vägen passade han på att dra in en perfekt serie, 300, vilket i praktiken innebär tangerat svenskt rekord. Noterbart att detta var hans andra 300-serie inom loppet av två veckor, då han gjorde en i bortamatchen mot Osby strax därinnan.

Som kuriosa kan nämnas att en BBKare nu gjort 300 på SM två år i rad, eftersom Markus Clarberg gjorde en i slutet av förra säsongen.

Uppvaktning
Under året har Sara Carsbrant fyllt 40 år, Magnus Johansson likaså 40 år och trätobröderna Jan Persson och Jan-Erik Nyman har bägge uppnått den mogna åldern av 70 år.

Folk som kommer och folk som går
Till nästa säsong slutar Jan-Erik Nyman i klubben. Vi tackar honom för allt han gjort genom åren i BBK och önskar honom lycka till i sin nya klubb. Dessutom försvinner Kenny Fennhagen till Norrland och vi hoppas att han finner sig tillrätta bland lapp o renar!

Till nästa säsong hälsar vi Robin Persson och Anton Jeppsson välkomna till klubben. Dessa båda Kulladalare hakar på tåget att komma till BBK för att fortsätta utvecklas som ung spelare. Varmt välkomna.

Hjärtligt Tack!
Tack till alla er som gör BBK till den trivsamma klubb den är. Sammanhållningen gör oss alla starkare och allting blir så mycket roligare.

Tack till Niklas Clarberg för all statistik och arbetet med hemsida samt träningsserie, till (nyblivna pappan !) Niclas Nord för hans ovärderliga jobb med lotter, till Paul Broberg och Leif Schröder för insatser som gör Tollarpslägret till en succé varje år, till Jan Simonsen som ordnade två landslagsspelare som instruktörer i Tollarp, till Lennart Göransson för det idoga arbetet med supporterlotteriet, och självfallet ett STORT TACK till alla er andra som ställer upp ideellt för klubben vecka efter vecka.

Ett stort tack också till våra sponsorer som ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet, vi upphör aldrig att förvånas över de insatser som ni bidrar med.

Slutord
Självfallet vill jag passa på och tacka alla i styrelsen som lägger ner en ofantlig mängd tid och arbete för att få allt att fungera. Jag ser med tillförsikt fram mot den kommande säsongen och är övertygad om att Bulltofta BK står starkare än någonsin till hösten.

Skön sommar önskar

Styrelsen i Bulltofta BK genom Jonas ”Totte” Torstensson

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Niklas Clarberg

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link