Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2010-2011Styrelsen för Bulltofta BK har under säsongen 2010-2011 bestått av följande:

Ordförande: Leif Petersén
Sekreterare: Leif Schröder
Kassör: Jimmy Nimark
Ledamoter:  Jonas Torstensson
Magnus Nielsen
Suppleanter:  Jan-Erik Nyman
Mikael Gottfries
Revisorer:  Paul Broberg
Göran Kaspersson
UK: Jonas Torstensson
Lagledare A-lag: Jonas Torstensson
Bingo- & lotteriansvarig: Jimmy Nimark
Tävlingsansvariga:  Niklas Aronsson
Tobias Barnell
Ungdomsansvariga:  Magnus Johansson
Leif Schröder
Materialförvaltare: Leif schröder
Bingolottoansvarig: Niclas Nord
Snitt & Statistik Niklas Clarberg
Valberedning:  Anders Strandberg
Pär Holmström

 

Styrelsen har under året avhållit 10  styrelsemöten och 9 medlemsmöten. Årsmötet 2010 avhölls på Let´s go där vi efter mötet intog Buffé och sedan spelades det golf för de som så önskade .

Målsättningen för säsongen var att vårt A-lag skulle kvala för en plats i Sydallsvenskan till nästkommande säsong. F-laget hade motsvarande mål i sin div 2.

Inför säsongen kunde vi välkomna Jan Simonsen och Peter Öhman.

Inför säsongen tränades det extra under juli månad och traditionsenligt genomfördes ett träningsläger i Tollarp.

Den 14/8 blev det i samband med åskväder och skyfall översvämning på vår hemmahall Kronprinsen. Detta medförde att vi fick flytta till Arlöv för träning och seriespel. Ett jättestort tack vill vi här framföra till fam. Fennhagen som gjorde vår vistelse i Arlöv till en mycket trevlig upplevelse.  Under året har vi  haft ordinarie träning på onsdagar.

Kommande säsong är vi tillbaka i nyrenoverade Kronprinsen. 

 

A-laget

Efter en snöplig avslutning på föregående säsong där vi förpassades till Div 1, var siktet inställt på att återta den allsvenska platsen igen. Tyvärr hann vi inte ens inleda seriespelet innan den första katastrofen inträffade. I augusti drabbades Kronprinsen av en massiv översvämning och vår hemmahall förbyttes snabbt och mindre lustigt till bortahall. Valet föll på Arlöv, trots det ”långa” avståndet och de väl nötta träbanorna.

Efter en dubbel seger på Baltiskan i första omgången ställdes vi sedan i ”hemmapremiären” mot Öresund. ÖBS, som förstärkt kraftigt inför säsongen, ledde länge men vi vände ett hotande nederlag till oavgjort i sista serien. Detta visade sig vara den enda (!) poäng vi tappade i Arlöv då resterande 11 matcher där slutade med segrar. Vem kunde tro att träbanorna skulle bli vårt Mecca ?

Resten av säsongen blev en kopia av matchen mot ÖBS, med dem i serieledning och vi jagandes tätt bakom. Det såg länge hopplöst ut i kampen om seriesegern, men inför sista omgången hade vi på något sätt gett oss själva chansen att bli bästa lag i hela Div 1 genom dubbla segrar i Åstorp/Perstorp. Tyvärr kunde vi inte delta med bästa lag denna helg och även om de som spelade gjorde sitt yttersta, mötte vi för dagen bättre lag och fick inkassera dubbla förluster och en slutlig andra plats i tabellen.

Kvalspelet inleddes (återigen) i Ängelholm, denna gång mot Falkenberg F. I första matchen började vi darrigt med 1513, 1413, men starka slutrutor gjorde att vi ”bara” låg under med 4-6. Efter detta började grabbarna hitta in på profilen och avslutade starkt med dubbla rundor över pari till seger med 12-8. Andra matchen började som den första hade slutat och återigen var vi mycket starka i avgörande lägen och kunde redan efter tre serier konstatera att matchen var vunnen. Resultatet 11-4 låter mycket, men slagningen 4842-4722 säger en del om hur jämt det egentligen var på banorna.

Motståndare i det avgörande kvalet till Allsvenskan blev icke oväntat Team Pergamon F, spelplats Varberg. I denna match fick Bertil Henriksson, klubbens påläggskalv #1, göra premiär i A-laget. Premiärnerver fanns definitivt inte hos denna yngling, då han inledde med 268 i första serien ! Resten av laget startade också bra, men ledningen med 4-1 förvandlades fort till stort underläge då våra mellanserier var under all kritik. Första matchen förlorades med 14-6 och det kändes inte riktigt som vi var nära där.

Andra matchen började som den första, med oss i förarsätet och 4-1. Återigen kom vi i en svacka i mellanserierna och 6-9 inför sista innebar att vi i stort sett var utslagna då oavgjort räckte för Pergamon. När alla åskådare, hallpersonal och motståndare mer eller mindre börjat packa grejerna för att gå hem, vaknade hela Bulltofta till liv och gjorde säsongens förmodligen bästa serie. Med alla spelare över pari och enorm kämpaglöd krigades alla fyra banpar hem och helt oväntat (för utomstående J) stod vi inför en avgörande skiljeserie.

Med momentum på vår sida och lite nerver hos motståndarna kändes det definitivt som om vi hade en bra chans att vinna. Tyvärr steg de rutinerade spelarna hos Pergamon fram och tog tag i serien redan från ruta ett, medan ett par av våra spelare helt tappade spelet från föregående serie (kanske en del nerver också). Även om förlusten ”bara” blev 2-3, var vi aldrig riktigt nära på de två andra banparen och det var bara att lyfta på hatten för motståndarna och inse att de totalt sett varit bättre för dagen. Nya tag i Div 1 nästa säsong, och då ska vi gå hela vägen !

 

F-laget

Förhoppningarna var höga inför säsongen, men skador, helgarbetande medlemmar och problem med kommunikationer till Arlöv gjorde att F-laget de flesta helger kom kraftigt försvagade till matcherna.Även om de som deltog gjorde sitt yttersta, och alltid med gott humör, var vår säsongsinledning alltför svag för att ge oss en chans till de tre översta placeringarna.

Träbanorna i Arlöv ställde initialt till det för våra grabbar i F, men efter årsskiftet vände detta till att bli mestadels segrar på hemmabanorna. Tyvärr lyckades vi inte knipa en enda poäng i bortaspelet, vilket såklart gjorde det omöjligt att undvika kvalspel nedåt.I sista omgången blev vi dessutom passerade av IFK Malmö och förpassades till sista plats i tabellen vilket innebar dubbla kvalomgångar i stället för en enda.

Kvalet som denna säsong spelades hemma/borta (eller omvänt) enligt ”fotbollsmodell”, kom att skilja sig helt från seriespelet för vårt F-lag.Mot BK Strået i första omgången var det slut efter tre serier på bortaplan (11-5, fyrabanorshall) och ganska enkelt 12-8 i returen hemma.

I avgörande kvalet mot La Visite var det slut efter tre serier i bägge matcherna, först 12-3 hemma och sedan 11-4 i returen borta samma dag. Efter att ha helt kammat noll på bortabanor under seriespelet var våra grabbar plötsligt flera snäpp bättre i kvalet och tog bägge bortamatcherna enkelt. De som räddade kvar F-laget i div 2 var Palle, Dennis, Janne P, Kalle, Bertil, Bosse, Niklas A, Tobbe B, Jimmy, Nyman, Anders P och Magnus J.

 

Summering

Målsättningen för säsongen var kvalspel uppåt för bägge lag, med sikte på avancemang. Med hänsyn till en förlorad hemmahall, flertalet skadade spelare (Papp, Roger, Anders S, Palle, Janne S, Bosse) och några andra indisponibla spelare ska vi ändå vara nöjda med slutresultatet. Visst hade avancemang till Allsvenskan varit en stor bonus men med hänsyn till att 20 (!) olika spelare deltog i A-laget under säsongen var det kanske inte en helt oväntat utgång som det blev.

Det absolut mest glädjande under säsongen var att se den härliga stämning som fanns i lagen, både under match och på träning. Även i motgång var det högt till tak och det ger många gratispoäng att uppträda som ett lag, plus att det såklart blir mycket roligare att delta som spelare J

Speciella omnämnanden: Även om alla ska ha en eloge för det gångna året, vill jag nämna tre spelare vid namn. Niklas ”Papp” Aronsson, för den finfina säsongsinledningen som tyvärr förstördes av ett (troligt) brustet korsband. Trots detta ställde han upp när nöden så krävde det och haltade sig igenom flera matcher med smärta. Se nu till att hitta till Ortopeden under sommaren !Bertil Henriksson, som med en storstilad säsongavslutning, både i seriespel och individuellt, tagit ett stort kliv framåt. Vad månde bliva ?!

Jan Simonsen, ett nytillskott som blev en rejäl injektion inte bara för sina insatser resultatmässigt, men även för sitt sätt att sprida glädje, sin rutin och hjälpsamhet.

 /Totte, UK/Lagledare

 

Omgångsmedaljer

I omgång 12 tog Niklas Clarberg hand om medaljen på utmärkta 987 poäng.       

    

Ungdomsåret 2010/2011

Under året har David och Ronny gjort goda framsteg. Tyvärr blev vi sist i serien men alla ungdomarna kämpade tappert och försökte verkligen göra sitt bästa.

Bertil Henriksson har under året blommat ut och som skrivs på annan plats även gjort sin A-lagsdebut med den äran. Bertil var med i Team Skånes Talanggrupp där han även vann slutspelet på Baltiska Hallen.

Ungdomarnas klubbmästerskap vanns av Ronny med David som tvåa och Richard som trea.

 

Tävlingar

Under året har vi spelat våra traditionella interna tävlingar.

Årets Troféjakt vanns av Niklas Clarberg med Joakim Pålsson som tvåa. Anders Strandberg blev 3:a

Poängjakten vanns av Niklas Clarberg på 173 p tätt följd av Bertil Henriksson på 169 p.

 

KM

Årets klubbmästerskap spelades i Tomelilla den 2 april. Totte hade tillsammans  med hallen fixat till två olika underlag.

Segrade gjorde Niklas Clarberg på 1824 poäng, 2:a blev Joakim Pålsson med 1744 poäng och på 3:e plats kom Tobias Barnell med 1668 poäng.

Fler resultat från seriespel och tävlingar redovisas på vår hemsida www.bulltofta.org.

 

Externa tävlingar

Utöver de interna tävlingarna har det spelats en del externa dito och med varierande framgångar.

Niklas Clarberg, Markus Clarberg och Pär Holmström vann  Skånes 3-manna DM på 2803 poäng. På vägen fram satte laget två nya distriktsrekord 764 p på 3 serier respektive 1456 poäng på 6 serier.  Detta gjorde att man fick spela 3-manna SM där laget i kvalet placerade sig på en 38:e plats (av 64 startande lag) med 2204 poäng-

Skånemästerskapet hade många deltagare från BBK. Bäst lyckades Bertil Henriksson som vann i Ängelholm på utmärkta 1486 p. Han följde upp detta med vinst i Hörby på 1442 poäng. I Skånemästerskapets Topp 16 lista ligger Bertil på en 9:e plats med 90 poäng. STORT GRATTIS.

Pär Holmström placerade sig på en 8:e plats i Höör på 1352 poäng.

ICA  Maxi Tournament i Trelleborg samlade som vanligt många BBK:are. Totalt 6 kvalade och bäst lyckades Niklas Clarberg som till slut hamnade på en 17:e plats.

10/4 startade Markus Clarberg i A-SM kvalet och efter serieföljden 196, 208, 269, 194, 227, 188, 256 och avslutande 200 med totalresultatet 1738 ligger Markus i och är därmed klar för finalspel den 6 juni. Han hade 50 strike och 29 spärr.  Markus slog i finalpassets första omgång en 300-serie.

Markus missade 16:e platsen med 10 poäng och slutade på en strong 17:e plats.

Utöver nämnda tävlingar så har medlemmar startat i de olika deltävlingarna till Super Sixxxxxx och i Senior touren.

 

Uppvaktning

Under året har Gert Lundqvist fyllt 60 år, Ulf Klint uppnått mogen ålder (50 år) och Markus Clarberg har fyllt 30 år.

Bo Clarberg och Leif Petersén har båda blivit ”pensionärer”.

 

Folk som kommer och folk som går

Till nästa säsong slutar Arne ”Jeppa” Jeppsson och Jan-Christer Lindberg. Vi önskar dem  lycka till i sina nya föreningar.

Vi hälsar följande nya medlemmar varmt välkomna och hoppas att ni ska trivas hos oss:

André Andersson, BK Grabbers, Kenny Fennhagen, BK Centrum, Mattias Schultz, BK Centrum, Fredrik von Eggers Simonsen, BK Tipp, Tommy Kristiansson, BK Bråhög, Ulf Klint, BK Kometen, Magnus Åkesson återinträde och William Tofält.

 

Ett STORT TACK

Två av våra styrelsemedlemmar, Magnus Nielsen och Mr Bulltofta Leif ”Lafe”Schröder, lämnar efter lång och trogen tjänst sina uppdrag i styrelsen och vi framför allas varma tack för allt arbete ni lagt ner. Känn er inte lugna ni är säkert snart tillbaka i styrelsearbetet.

 

Vårt årliga TACK!

Först och främst ett stort tack till alla våra medlemmar. Det är ni som är BBK!

 

Till Lennart Ekberg och Niklas Clarberg för all statistik. Till Lennart Göransson för hans idoga arbete med supporterlotteriet. Till Niklas Clarberg för hans arbete med hemsidan. Till Paul Broberg och Leif Schröder för förberedelserna inför Tollarpslägret. Till Niclas Nord för arbetet med Bingolotter och Sverigelotter. Till alla trogna supportrar och föräldrar som ställer upp och följer oss i alla väder.

Ett stort tack till våra sponsorer som gör att vi kan fortsätta vår verksamhet och utvecklas mot nya mål.

 

 

Slutord

 Ett stort tack till mina styrelse-medlemmar som lägger ner ett stort arbete och med vars hjälp skutan förs framåt. För att utvecklas som förening behöver vi fler ideella krafter. Med dessa ord hoppas jag att kommande säsong blir framgångsrik och att vi kan återta vår plats i Sydallsvenskan. För glömska och eventuella felaktigheter reserverar jag mig.

 

 

Skön sommar önskar

Styrelsen i Bulltofta BK genom Leif Petersén

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Niklas Clarberg

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Leif Schröder, Stiftsgatan 5
21622 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0768945264
E-post: This is a mailto link