Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2007-2008


Allmänt:

Ännu en framgångsrik säsong för BBK´s läggs härmed till historien. Året har varit givande i form av framgångar både för våra lag och individuellt men även givande på det sociala planet.  

Förra säsongen hade vi nya ägare i hallen. Denna säsong fick vi nya banor. Laminatbanorna från AMF, ansatserna och klotreturerna har under säsongen ställt till en del förtret och irritation men vi hoppas att saker och ting faller bättre på plats till nästa spelår. Läggningen av banorna under juli/augusti försvårade våra möjligheter till träningsserie och träningsmatcher men ett träningsläger i Tollarp genomfördes i augusti med 14 deltagare. Bowling, fotboll, pingis, bastu, grillning mm stod på schemat under två intensiva och roliga dagar. 

Detta var andra året med spelsystemet BOSS och för A-laget gällde det att ta revansch på förra årets retfulla nederlag i kvalet och målet var därmed att hamna så högt upp på övre halvan av vår 6-lagsserie som möjligt. Vi hamnade i en tuff och svår 6-lagsgrupp överlägsen de andra två. Olofström visade snabbt att dom var ett lag som skulle dominera gruppen och det blev en fight om 2:a och 3:e plats mellan oss, Karlskrona och BK Borgen. Vi var under säsongen ett lag som starkt visade att vi klarade att vända tuffa underlägen till vinst och med endast 5 förlorade matcher slutade vi på en välförtjänt andraplats och näst bästa lag av alla 18 i div. 1 Södra Götaland. Nu var kvalspel uppåt mot Sydallsvenskan ett faktum.
Första kvalomgången spelade vi i Höör och mötte där BK Frigg från Perstorp. Första matchen vann vi med knappa 11 - 9 medans den andra matchen kunde avslutas efter två spelade serier med 10 – 0 till vår favör. Stämningen i hallen var enorm och det var en riktigt härlig känsla att sjunga Bulltoftasången på banorna efter vinst. Tack alla supporters!
Nu var siktet inställt på den andra kvalomgången och Söderkulla BK. Söderkulla hade gjort en regelmässig tavla i sin första kvalomgång mot Team Bjuv och diskvalificerades efter protest från vidare kvalspel. I vår andra kvalomgång spelade vi därför istället mot Team Bjuv på Bollhuset i Lund. Ett kvalspel som kändes lite avslaget men gick vår väg. Första matchen vann vi med 15 – 5 och den andra avslutades efter 3 spelade serier med 10 – 5 som slutsiffror. Även här blev det sång på banorna och spel i Sydallsvenskan kommande säsong väntar!!

 

F-laget som spelade i Skåneserien div. 3 C hade en riktigt fin säsong. Den ena vinsten efter den andra radades upp och endast 3 förlorade matcher blev det på hela säsongen. I och med detta tog man en klar 2:a plats i tabellen och med det hade F-laget också en ny chans till kvalspel och avancemang uppåt i seriepyramiden.
F-laget spelade sitt kvalspel i Lödde mot BK Porten från Trelleborg. I den första matchen vann BBK klart med 14 – 5 med två avslutande 4 - 1 serier. Den andra matchen bjöd på mer rafflande spel som stundtals kunnat sluta mindre bra, men med starka krigare i laget kunde Bulltofta kamma hem vinst med 12 – 8. Div 2 nästa…

 

C-laget och J-laget har under säsongen båda spelat i Sydskånska reservlagsserien div. 6. För dessa båda lag infördes till säsongen banpoängspel vilket emellanåt ledde till viss förvirring. Inte minst för de som skrev resultatpapper och rapporterade in matchresultat. Båda lagen presterade jättefint och hade vardera enbart 5 förlorade matcher under säsongen. BBK 1 slutade på en 3:e plats i sin grupp på delad poäng med AbeCe, men lägre diff. BBK 2 (vårt J-lag) Slutade på en 2:a plats på, märk väl!, samma poäng som både 1:an och 3:an!! Wasagården vann serien på bättre diff och BBK 2 snodde till sig 2:a platsen framför näsan på MAI. Bra jobbat!

 

Lite korta poängfakta.

Vi kan börja med att nämna att det hett eftertraktade rekordet om 3 x 900 i rad äntligen blev verklighet. Niklas Clarberg (som för övrigt står för 9 av slagningarna på top 20-listan) gjorde i slutet av säsongen 971, 905 och 904. Därmed var det 8½ år gamla rekordet slaget.

 I A-laget var det många som presterade bra under säsongen med inte mindre än 9 slagningar över 900. Jan-Erik Nyman övertygade direkt ifrån start i första bortamatchen mot Ystad IF. 947 var hans slagpoäng här och det var klart överlägset lagkamraterna. I den nästkommande matchen mot BK Borgen i samma bortasväng dominerade Niklas Clarberg på 977. och Mikael Gottfries på 883. I omg 3 mötte vi Karlskrona på hemmaplan och spelade oavgjort. Niklas Clarberg var bäst på 883. I omg 4 mot Borgen hemma var det återigen Mikael Gottfries som var bäst på 890.  Omg 5 spelades i Bjuv mot Team Bjuv. Inte mindre än 5 man i laget över 800 och trion Mikael Gottfries, Niklas Clarberg och Markus Clarberg var bäst på 935, 930 och 882.
Nästa höga slagning stod Magnus Johansson för i omg 8 mot Öresund. 894 löd resultatet. I omg 11 mot BK Thule var det återigen Niklas Clarberg som var bäst på 879 poäng.  Likaså i omg efter mot Grabbers där han slog 967 och följdes av Håkan Gottfries på 879.  I omg 15 mot BK Thule hade vi båda bröderna Clarberg över 900. Markus på 944 och Niklas på 903.
I bortasvängen i omg 17 mot Olofström och Karlskrona hade vi också ett par fina slagningar. Bäst i matchen mot Karlskrona var Niklas Clarberg på 971 och Jan-Erik Nyman på 885. I matchen mot Olofström var det återigen Niklas i topp på 905. I den efterföljande omg 18 hade vi Olofström hemma och var hungriga på revansch. Jan-Erik Nyman 913, Niklas Clarberg 904 och Leif Schröder 890.
I andra matchen i kvalspelet mot Frigg kan nämnas Mikael Gottfries med 504 på två serier. Och i den andra kvalmatchen mot Team Bjuv helgen efter hade vi Niklas Clarberg på 704 och Niclas Nord 615, båda på 3 serier. I samma match gjorde Anders Strandberg ett inhopp med 287 i den sista och enda serien.

 

 I F-laget var det Håkan Gottfries och Niclas Nord som öppnade starkast i första omgången. 844 resp 796 löd poängen mot BK Kometen. I omg 2 mot Axet var det Gert Lundqvist som tog sig över 800-sträcket och var bäst på 843. Nästa höga slagning gjorde Jimmy Nimark med 836 poäng i omgång 4 mot Söderkulla F2. 
I omg 5 mot Lunds BK F var två man över 800. Stefan Lundström 828 och Anders Strandberg 823. Stefan Lundström var bäst även i nästkommande match mot Scania, denna gången på 788. I omg 7 tog Roger Sjöholm över ledartröjan med 844 poäng i matchen mot BK Panda. I omg 10 var det en av våra yngste seniorer, Tobias Kärrman som var bäst på 787 och i omgångarna  därefter följde Anders Strandberg 830 i omg 11, Roger Sjöholm 817 i omg 12, Jan-Erik Nyman 915 i omg 13. I Omg 14 mot Scania hade vi 3 man i tät följd, det var Joakim Pålsson, Jan-Erik Nyman och Leif schröder på 806, 797 och 794. Joakim Pålsson var återigen bäst i omg 15 mot Panda. Denna gången på 796 poäng. I omg 16 mot Wasagården hade vi återigen vår yngling Tobias Kärrman i topp på 801. I matchen mot Adept i omgång 18 var det Stefan Lundström som var bäst på 809.
I kvalmatcherna mot Porten var det Jimmy Nimark på 838 tätt följd av Håkan Gottfries på 820 som var bäst i första och i andra matchen Ulf Klint på 801 poäng.

 

För C-laget kom den första höga slagningen i omg 3 då Magnus Johansson gjorde 793 poäng. I omg 7 mot Elbogen-N6 reservlag visade Kalle Michel var skåpet skulle stå med 801 poäng och nästan 100 poäng före andreman som hade 709.  Magnus Johansson var återigen bäst på 823 poäng i omg 15 mot Ecco och denna gången var det 101 poäng ner till andreman.

 

Juniorerna:

Säsongen började med deltagande i Skånes Elit Junior Serie. Spelsätt Bakers. Våra unga juniorer Bertil H, Mattias N, Christoffer L, Tobias L, John A, Kristoffer L, Andreas L knep där en 4:e plats.

Under året har våra unga juniorer deltagit i Sydskånska Reservlagsserien div: 6B där kom vi på en 2:e plats i vår 6-lagsserie. Samma poäng som segraren men med mindre diff. Denna andraplacering fixade våra ungdomar, Andreas Lilliengren, Bertil Henriksson, John Abrahamsson, Christoffer Lindgren, Mattias Nilsson, Tobias Lundström och Kristoffer Larsson. Några av våra unga Juniorer har även representerat i C-laget.

 Åter ett stort grattis till Bertil Henriksson som gjorde en mycket fin insats i Formo cupen där han vann.

John Abrahamsson  har deltagit i Skånes Bf´s talanggrupp och Andreas L, Bertil H, Mattias N, Christoffer L, Tobias L och Kristoffer L har deltagit i SkBf´s breddgrupper.

 Det har som sagt varit ett händelserikt år med alla våra unga juniorer som har gjort bra ifrån sig både på träning, matcher, interna och externa tävlingar. Säsongen avslutas med en Tivoli resa i juni månad. 

 

Tävlingar:

Under säsongen spelades en hel del tävlingar på olika håll. Här kommer ett axplock.

Bertils ovan nämnda vinst i Formocupen var den andra i rad för BBK. Vi passar på att än en gång säga grattis till Bertil till den prestationen.

I Nya Skånemästerskapet har några spelare deltagit och därmed också i vår interna BBK on Tour. I finalspelet i Lund hade vi inte mindre än 3 man med. Markus Clarberg, Niclas Nord och Håkan Gottfries var med bland de 24 finalisterna. Bäst gick det för Markus som slutade på en 3:e plats.

Bröderna Niklas och Markus Clarberg samt Mikael Gottfries deltog med ett lag i 3-manna DM. Bra spel ledde till en plats i 3-manna SM i Kungsbacka sista helgen i mars. Där storspelade killarna under lördagens spel och gick vidare till finalspelet på söndagen men då hade dom inte längre turen på sin sida och trots idogt gnetande slutade grabbarna från BBK på en 12:e plats.

Anders Persson, Anders Strandberg och Joakim Pålsson deltog med ett lag i T-träffen där dom gick till finalspel men sen tyvärr inte räckte fram till pallplats.

Årets klubbmästerskap spelades i Landskrona. 16 deltagare kämpade tappert om titeln. Ledartröjan fick byta ägare ett par gånger under resans gång, men till slut och efter viss spurt stod Niklas Clarberg som vinnare på 1748 poäng vilket ger 218,50 i snitt. Niklas stod även för högsta enkelserie på 258. Anders Persson slutade som god tvåa på 1666 poäng.

 

Övrigt:

Inför säsongen tappade vi de två spelarna Magnus Åkesson och Emil Rosén. Däremot kunde vi hälsa Ander Persson tillbaka till klubben.
Tyvärr tappar vi ett par spelare även till nästa säsong. Det är Stefan Lundström som avregistreras, Ulf Klint, Kent Grönqvist, Bosse Clarberg, Magnus Johansson och eventuellt Tobias Kärrman blir passiva. Däremot kan vi glädjande hälsa välkomna Dennis Olsson från BK Grabbers, Paul Broberg från Elbogen-N6 och Arne Jeppsson från Söderkulla BK som nya medlemmar inför hösten. Glädjande också att två utav dessa är vänsterhänta och ska kunna ge Niklas Clarberg en match om förstaplatsen på snittlistan ;)

Under året hade vi bara en jubilar. Det var Niklas Clarberg som nådde vuxenåldern 30 år och uppvaktades från klubben. Annan typ av jubilar hade vi i form av Anders Persson som fyllde 200…..A-lagsmatcher. Denna 200:e A-lagsmatch spelade Anders på Baltiska Bowlinghallen 071201 och tilldelades för detta BBK´s standar nummer 11. 
Klubben har dessutom fått tillökning när Magnus Nielsen den 11 mars blev pappa till en liten Joakim.

Tyvärr är det inte enbart positiva händelser att rapportera. Sixten Svärd som 1965 var med och startade BBK gick tyvärr bort under året. 

Liksom förra året har vi hållit igång med Bowling – En kul idrott. Vi tror att den verksamheten kommer få ett bättre uppsving nästa år när vi själva, tack vare inbokad extraträning, kommer vara mera aktivt på hallen vid samma tidpunkt som BKI är där. Vi har fått nya bidragspengar och rekrytering utav nya juniorer till vår ordinarie verksamhet är ett måste!! 

Vår hemsida används mera flitigt än tidigare och vår gästbok är välbesökt. Hemsidan har blivit en naturlig kanal för informationsspridning och på den redovisas allt från matchresultat till foton från läger.

Under året har Sara Carsbrant suttit som sekreterare i Skånes Bf fram till och med januari och Leif Schröder har varit ansvarig för Skånes Bf´s kalenderkommitté och suttit som ordförande i hallens allians. 

 

Tack till:

Till Lennart Ekberg och Niklas Clarberg all statistik. Till Lennart Göransson för hans arbete med supporterlotterna. Till Mikael Gottfries och Joakim Pålsson för deras arbete med Bowling – En kul idrott. Till Jimmy Nimark och Niklas Clarberg för allt arbete med hemsidan. Till Kent Grönqvist för bingolottoförsäljningen. Till Paul Broberg för förberedelserna inför Tollarpslägret. Till Magnus Nielsen för arbetet med Sverigelotterna. Till Anders Strandberg som ordnade hallfesten. Till Ulf Oorthén för hans stora engagemang i vår ungdomsverksamhet. Till alla föräldrar som stöttar våra juniorer.

Självklart också ett STORT tack till alla våra medlemmar. Det är ni som gör BBK till just BBK.

Med detta önskar styrelsen alla medlemmarna en lång, skön, varm, härlig sommar.

 

Styrelsen i Bulltofta BK genom Sara Carsbrant.

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Sara Carsbrant

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link