Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2006-2007


Allmänt:
Så är det dags att summera ännu en säsong i BBK´s historia. Ett år som präglats av fina framgångar, engagemang, god sammanhållning och bra stämning i klubben, men också av viss turbulens med två extra årsmöten.

Inför säsongen fick Kronprinsen bowling & restaurang, efter många spekulationer och lång väntan, nya ägare. Förväntningarna var höga liksom ovissheten om vad som komma skulle. Med facit i hand kan vi konstatera att samarbetet mellan klubben och hallen är bättre än på länge och vi ser fram emot vad kommande säsong har att erbjuda.

Säsongen inleddes med en träningsserie där BBK ställde upp med 2 lag och sopade mattan med allt motstånd. En extra träningsmatch med 12-mannalag spelades mot Thule på Baltiskan och vi vann även denna. För att ytterligare slipa formen inför säsongen hölls ett endags träningsläger i Svedala där 14 deltagare under ledning av Arne Jeppsson fick koncentrera sig på banläsning.

Det var inte bara ”bossarna” i hallen som var nya utan hela seriesystemet från div. 2 och uppåt fick BOSS. Det så kritiserade nya systemet för ligaspelet som både rosats och risats friskt från alla håll. Ligan drog i gång och för vårt A-lag innebar det möte med nya lag o nya hallar med siktet hela tiden inställt på vårens kvalspel. Säsongen bjöd på framförallt medgångar, vi slutade som tvåa i vår 6-lagsgrupp och som 4:e bästa lag i hela 18-lagsserien, men också motgångar då kvalspelet tyvärr inte gick vår väg och avancemang i seriepyramiden uteblev. Inte heller F-laget, som endast hade 4 förluster under säsongen, vann sin serie i Skåneserien och visade sig starka nog för att ta klivet upp i div. 2, klarade av kvalspelet utan får stanna kvar i div. 3 även nästa säsong. Dessa kvalspel känns lite som nederlag som vi får lägga bakom oss. Nästa säsong står vi återigen stolta och starka och presterar bra på banorna. Kanske bär det hela vägen uppåt för lagen då.

För vårt C-lag och J-lag var det spel i Sydskånska reservlagsserien div. 6 som gällde. J-laget hade dock handikapp i varje match då de spelade i en seniorserie. C-laget slutade som trea och J-laget som åtta.


Lite korta poängfakta:

Det har gjorts inte mindre än 10st 900-slagningar under säsongen. Sex utav dessa står Niklas Clarberg för, 929, 927, 921 (i C-lags match), 938, 983 och 914. Tyvärr lyckades Niklas inte heller i år att slå mer än två 900-resultat i rad. Drömmen om rekordet tre 900-slagningar på rad lever vidare.

Markus Clarberg missade också rekordet en gång i år men kunde stoltsera med 941 (i C-lags match), 907 och 900 jämnt. I omg. 13 sällade sig Joakim Pålsson också till skaran över 900-slagningar med sina 928.

Andra fina slagningar i A-laget bör också nämnas. Omg. 3 borta mot Karlskrona Niklas Clarberg 870 och Anders Strandberg 861. I omg. 7 mot BK Elbogen/N6 Magnus Johansson bäst på 874. Mot BK Animals i omg. 8 hade vi Niklas Clarberg i topp på 870 och Magnus Johansson som tvåa på 855. I omg. 10 mot BK Finn visade Jan-Erik Nyman formen och slog 868 poäng. I omg. 11 där Markus Clarberg hade sina 900 jämnt följdes han tätt av bror Niklas på 891. Omg. 12 mot 59:an bjöd på samma toppduo. Niklas Clarbergs resultat blev då 868 och Markus gjorde 907. Tyvärr var det i nästa match i Tollarp i samma omg. som Markus missade rekordförsöket med 3 x 900 i följd. I den matchen blev Mikael Gottfries bäst på 853 poäng.  I omg. 13 mot Kulladal när Joakim gjorde sin 900-slagning blev Leif Schröder tvåa med 889. I omg. 16 mot Olofström blev Ulf Klint bäst med 874 poäng och i omg. 17 mot Lunds BK var det Markus Clarberg som blev bäst på 871, tätt följd av Mikael Gottfries 862 och Niklas Clarberg 853. I omg. 18 den 31/3 spelade A-laget i Lund sin 1000:e a-lagsmatch. Tyvärr blev den också den 400:e förlusten genom tiderna. Niklas Clarberg bäst på 870. Kvalspelet mot Pantern bjöd på en av Niklas Clarbergs 900-matcher. Leif Schröder blev näst bäst på 854.

F-laget öppnade starkt i omg. 1 med fyra man på 800 i första matchen. Joakim Pålsson 815, Jimmy Nimark 813, Roger Sjöholm och Bo Clarberg på 800 jämnt. I omg. 4 mot BK Humlan var Jimmy Nimark bäst på 805. Nästa höga slagning i F-laget kom i omg. 6 mot BK Adept då Joakim Pålsson fick ihop 829. Även i nästa omg. mot BK MAI spelade Joakim bra och gjorde 861, som andre man kom Stefan Lundström med 824. I omg. 8 när Bulltofta mötte Kometen var det inte oväntat Mikael Gottfries som i sin vilja att klå farsan i motståndarlaget blev bäst på 815 poäng. Formen höll i sig och i omg. 9 var det återigen Mikael Gottfries som blev bäst. Denna gång på 859 poäng. Magnus Åkesson blev andre man på 804. I omg. 11 mot Axet var det återigen två man över 800. Jimmy Nimark 827 och Gert Lundqvist 810.  Omg. 12 bjöd på ytterligare en 800-slagning denna gången av Stefan Lundström med 821. F-laget fortsätter sin svit med 800-slagningar. I omg. 13 gör Anders Strandberg 824 poäng och i omg. 14 Ulf Klint 829. I omg. 17 är det inte mindre än tre man över 800 i matchen mot Pilgården. Först Gert  Lundqvist på 848 sen Niclas Nord 822 och Roger Sjöholm 814. Slutligen i  kvalspelet mot Lejonet i omg. 20 var Magnus Åkesson bäst på 852 poäng.

C-laget hade i omg. 4 två 800-män, Magnus Johansson 819 och Ulf Klint 815. Formen toppades i omg. 8 med 3282 i total slagpoäng när de gästande bröderna Clarberg glänste med två av sina 900-slagningar men även Niklas Nord spelade bra och slutade på 829 poäng. I omg. 18 mot Jägershill kom två 800-slagningar till, Stefan Lundström 826 och Gert Lundqvist 803 och i omg. 19 mot Boston gjorde Tobias Kärrman bra ifrån sig med 813 poäng


Juniorerna:
Säsongen började med deltagande i Skåne Elit U23 Serie och Skåne Elit Junior Serie. Spelsätt Bakers. Våra unga Juniorer Bertil H, Mattias N, Christoffer L, Tobias L, John A, Kristoffer L, Andreas L, fick först kvala, där hamnade vi i div:2 6st lag ingick i vår grupp efter 3 sammankomster slutade vi på en 4:e plats. Våra äldre Juniorer Mikael G, Joakim P, Karl M, Tobias K, blev tvåa i gruppen med 8st lag anmälda, vi gick till final där de fyra bästa i gruppen var med och slutade på en 3:e plats. Vi har också deltagit i Upp till 23. Karl Michel och Tobias Kärrman slutade på en elfte plats i tvåmanna.

Under året har våra unga Juniorer deltagit i Sydskånska Reservlagsserien div. 6 där vi slutade på en 8:e plats. 12 lag var anmälda. Denna plats fixade våra ungdomar, Andreas Lilliengren, Bertil Henriksson, John Abrahamsson, Christoffer Lindgren, Mattias Nilsson, Tobias Lundström och Kristoffer Larsson.

Tobias K och Karl Michel har även representerat C-laget. Mikael och Joakim har även representerat A-laget och farmarlaget.

Tobias K och John A har deltagit i talanggrupper. Andreas L, Bertil H, Mattias N, Christoffer L, Tobias L och Kristoffer L har deltagit i bredgrupper.

Det har som sagt varit ett händelserikt år med alla våra unga juniorer som har gjort bra ifrån sig både på träning, matcher, interna och externa tävlingar. Säsongen avslutas med en Tivoli resa i juni månad.

// Ulf Oorthén


Tävlingar:
Det är inte bara i seriespelet som BBK utmärkt sig denna säsongen. Joakim Pålsson vann efter jättebra spel Formocupen på hemmaplan i Kronprinsen. En stark prestation! Grattis än en gång Jocke!

Ett flertal spelare har deltagit i en eller flera deltävlingar i Nya Skånemästerskapet och därmed också i vår interna BBK on Tour. Starterna i Skånemästerskapet har varit med varierande framgångar men till finalspel i Ängelholm för kalenderåret 2006 var båda bröderna Clarberg kvalificerade. Markus slutade på 21:a plats och Niklas på 14:e.

Joakim Pålsson och Mikael Gottfries prövade lyckan i Junior Masters i Stockholm där de båda hamnade utanför finalplats. Joakim dock med minsta möjliga marginal. Med 1302 som bästa resultat på 6 serier hamnade han på 9:e plats endast 3 poäng efter den som tog sista finalplatsen i U23-klassen. Resan bjöd nog på en del oförglömliga minnen ändå.

I Stadskampen mellan Malmö och Köpenhamn var Niklas och Markus Clarberg och Jan-Erik Nyman med och kämpade för Malmö och väl värt att nämnas är Niklas 963 poäng på 4 serier.

Även i ungdomarnas kamp mellan Skåne och Köpenhamn var BBK representerat. Denna gång utav Bertil Henriksson och Mikael Gottfries.

Inte minst Klubbmästerskapet känns som något man vill nämna i denna skrift. Två gånger tidigare genom åren har km vunnits på resultat över 1700 i ren slagpoäng över 8 serier. Det hade räckt till en 3:e plats i årets tävling! Med otroliga 1945 poäng och 217 som sämsta serie vann  Markus Clarberg en bra bit före brorsan Niklas som med 1851 poäng knep andra platsen. Två lysande resultat! Mikael Gottfries 1688 poäng som normalt brukar kunna räcka för vinst i sammanhanget gav honom 3:e platsen.


Övrigt:
Till säsongens början fick vi en ny medlem, Roger Sjöholm från Elbogen/N6, som snabbt kom in i gemenskapen. En nygammal medlem har tillkommit under året. Det är Anders Persson som efter en tur i ett par andra klubbar hittat tillbaka till oss. Till nästa säsong kan vi dessutom hälsa Håkan Gottfries välkommen tillbaka efter ett par år i BK Kometen. Tyvärr är det ett par medlemmar som slutar eller blir passiva till nästa säsong. Det är Emil Rosén och Magnus Åkesson. Lars Mårtensson har också lämnat klubben.

Det händer mycket utanför bowlingbanorna också. Emil Persson gifte sig och blev Rosén, Magnus Åkesson och Roger Sjöholm har blivit pappa (på var sitt håll).

Ett antal medlemmar har jubilerat. Bo Clarberg 60 år, Anders Strandberg 40 år, Magnus Nielsen 30 år, Olle Zoné 80 år, och Ulf Klint har spelat sin 400:e A-lagsmatch.

Bowling - En kul idrott har fortsatt under året men utan några större framgångar. Vi har fått ytterligare bidrag från Handslaget och ska till nästa säsong göra en kraftansträngning för att öka antalet deltagare. Ett måste om vi ska kunna ha en bra ungdomsverksamhet i framtiden nu när flera av våra juniorer blir seniorer.

Vi har under året tagit en ny hemsida och ett diskussionsforum i drift och kommer mer och mer använda dess kanaler för information av olika slag.

Sara Carsbrant har suttit som sekreterare i Skånes Bf och Leif Schröder har varit ansvarig för Skånes Bf´s kalenderkommitté och suttit som ordförande i hallens allians.


Tack till:
99:ans Livs för försäljning av Lotter. Till Lennart Ekberg och Niklas Clarberg för statistik på kors och tvärs. Till Lennart Göransson för hans arbete med supporterlotterna. Till Mikael Gottfries och Joakim Pålsson för deras arbete med Bowling – En kul idrott. Till Jimmy Nimark och Niklas Clarberg för allt arbete med hemsida och forum. Till Kent Grönqvist för bingolottoförsäljningen. Till alla som hjälpt till med att skaffa sponsorer.

Styrelsen önskar med detta alla en skön sommar och ser fram emot att vi ses utvilade och sugna på en ny säsong i augusti igen.
 

Styrelsen i Bulltofta BK genom Sara Carsbrant.

 

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Sara Carsbrant

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link