Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2005-2006


Allmänt:
Vi startade året med att fira klubbens 40 år med en resa till Köge i Danmark för de äldre och med Tivolibesök för de yngre. Trevligt tyckte de som var med.

Till säsongen fick vi 7 spelare från Polj vilket gjorde att vi  för första gången i klubbens historia anmälde två lag till seriespel i Allsvenska och Skåneserien. Vårt nya lag, Farmarlaget fick starta i division 4.
Året blev en sportslig succé för dessa två lag. A-laget som under hösten spelade i 2:an vann sin serie och blev uppflyttade till Supertvåan. Våren gav en andra plats och därmed spel i division 1 till nästa år. Farmarlaget blev tvåa och blev uppflyttade till division 3. På 50 matcher för dessa två lag förlorade endast nio matcher!
 

Några fakta från A-laget:
Bråhög-BBK fina 6532 och vinst med 12-8, Niklas Clarberg 931. I matchen efter slog vi Staffanstorp med 17-3 och ett nytt klubbrekord på 6648, Niclas N bäst på 978!
BBK-Tomelilla vinst med 12-8 och fina 6537, Paul bäst på 951.
BBK-ÖBS nytt klubbrekord igen med 6649, Niklas C 973.
Missat rekord 1: Niklas C gjorde 799 mot ABeCe borta, annars hade han blivit rekordman med 8 matchar i rad över 800.
BBK-ABeCe, Paul gjorde sin 200:e A-lags match och Emil startade med 299. Han fick till slut 880.
Slaget rekord: Tomelilla-BBK, Niklas C 921 och Markus 901. Första gången två spelare över 900 i samma match.
Tollarp-BBK, Niklas C öppnade med 299 och slutade på 961.
Missat rekord 2: Niklas C missade att slå 3 resultat över 900 i rad, fick 898!

Några fakta från F-laget:
Syd-BBK, Janne P 901. Tomelilla-BBK, Bo C 900.

En glad nyhet har varit att vår nya verksamhet "Bowling en kul idrott" som vänder sig till barn i åldern 10-15 år har varit populär trots att vi kom igång sent och dessutom inte marknadsfört den särskilt mycket. Vi fick pengar från Svenska Bf för att genomföra projektet och vi har sökt bidrag för att fortsätta till hösten. Ett stort tack till Joakim och Mikael som skötte det hela med bravur!

En tråkig nyhet blev att Kungsbingoalliansen som vi är med i går dåligt, liksom alla andra bingohallar gör nu efter det att rökförbud har införts.

Äntligen så fick vi lite tävlingar att spela igen under uppehållen då Skånemästerskapen startade igen. Många av våra medlemmar har varit ute och spelat och fina placeringar har det blivit.

I 3-mnna DM blev det en 8:e plats för ett av våra lag. Ett lag gick till finalspel i PP-träffen.

Hallen kommer att byta ägare under sommaren, men i skrivande stund vet vi inte vem som tar över. Bert har dock lovat att det ska bli någon som har intresse av bowlingsporten.

Två 60-åringar har vi gratulerat under året. F.d. medlemmen Jan Selander och Kent Grönqvist.


Juniorerna:
Johan blev uttagen till Ystadslägret av Skånes Bf, bra gjort i hård konkurrens. Bertil blev uttagen till stadslaget mot Helsingborg och Skånelaget i match mot Köpenhamn, denna sista kunde han dock inte medverka i. Säsongen började med deltagande i "Skånes Elit U23" serie. Man spelade Bakers, åtta lag var anmälda och efter 3 sammankomster slutade vi på en 5:e plats. Vi har även deltagit i "Upp till 23", Karl Michel blev 5:a i finalen (Klass 3).

Under året har vi deltagit i "Malmö Lokalserie Division 4 Ungdom" där vi kom på en 4:e plats. Denna placering fixade våra ungdomar: Andreas Lilliengren, Bertil Henriksson, John Abrahamsson, Christoffer Lindgren, Mattias Nilsson och Tobias Lundström.

Vi säsongens början fick vi en bowlare från Hörby, Tobias Kärrman, som har spelat i B-laget och F-laget tillsammans med Mikael Gottfries, Joakim Pålsson, Karl Michel, Johan Roslund och Oliver Rangståhl. Mikael och Joakim har även spelat i A-laget. Oliver slutade efter juluppehållet pga. studier.

Mikael och Joakim är deltagit i "Team Skåne" under året, John har deltagit talanggruppen.
Andreas, Bertil, Mattias, Christoffer, Tobias L har deltagit i bredgrupper.

Det har som sagt varit ett händelserikt år med alla våra ungdomar och juniorer som har gjort bra ifrån sig, både på träning, matcher interna och externa tävlingar.


Nästa säsong:
Till nästa säsong slutar Peter Ö, Oliver och Anne. Johan ska göra sin värnplikt men återkommer efter denna. Paul går tillbaka till Elbogen för spel i Elitserien. Några spelare har valt att träna men inte spela matcher tillsvidare.

En gammal bekant gör entré i klubben igen, Roger Sjöholm från Elbogen kommer tillbaka efter många år, kul tycker vi!

Två nya killar som varit nere och provat på bowling under ledning av Mikael och Joakim blir medlemmar med träningsbana. En ny junior har anslutit sig under slutet av förra året, Kristoffer.

Vi önskar er alla lycka till!
 

Tack till:
99:ans Livs och Colins Blomsteraffär för försäljning av lotter. Lennart E och Niklas C för all statistik. Lennart G för arbete med supporterlotterna. Alla föräldrar för support. Kent för ett fantastiskt arbete med Bingolotto. Sara för arbetet med denna skrift.


Styrelsen i Bulltofta BK genom Leif Schröder.

 

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Sara Carsbrant

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link