Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2002-2003


Allmänt:
Säsongen hade inte ens börjat då vi nåddes av nyheten att en av våra trogna spelare och ledare genom året gått bort. Alf Gunnarsson dog efter en tids sjukdom endast 63 år gammal. Vi minns en kämpe på banorna och en stor personlighet vid sidan av i vårt glada gäng. Vi saknar dig Alf.

Under året har vi haft vår första spelande kvinnliga medlem, Anne Ekbladh. Så nu behöver inte Sara känna sig ensam.

Året minns vi väl mest för att våra juniorer stormar fram på alla sätt och vis. Fantastiska framgångar i serien och på tävlingar både i lag och individuellt. Lediga banor på seniorernas träning utnyttjas för extra träning. Vår framtid känns tryggad! Vi ser fram emot nästa säsong då kanske någon eller några av de unga blommar fullt ut.

På seniorsidan har inte mycket spelats förutom seriespelet och detta bror ju på som ni alla säkert vet att utbudet har minskat dramatiskt de senaste åren. Dock spelade vi DM och bäst lyckades Lennart Ekberg som blev 8 i Oldboys. Vid PP-Träffen i Trelleborg blev laget med Ulf K, Håkan G och Stefan L 4:a, starkt jobbat! Lennart E tog sig till final i Veteran-.SM vilket också innebär att han får ta på sig landslagströjan för andra gången mot Finland. I finalen slutade han på 8:e plats. 

Budgeten för året har hållits med gott mått och detta beror framför allt på att bingolottoför-säljningen har varit bättre än väntat. Vi vill än en gång poängtera vikten av att vara aktiv med att köpa bingolotter för eget bruk eller att sälja till vänner och bekanta.

Nästa säsong kommer vi att flytta all träning till onsdagar, detta beslutades av medlemmarna efter styrelsens förslag,

Det är tid för nya tröjor och sådana kommer att finnas till nästa säsong. Sponsorer har fixats av duktiga medlemmar så insatsen från klubben blir noll!

Under året har tre passiva medlemmar fyllt år Mocke K 75 år, Olle Z 75 år och Roland F 60 år, de uppvaktades som sig bör.

Magnus Thell slutade och flyttade under säsongen och det är vi ledsna för då han passade bra in i klubben på alla sätt och vis. Några andra som bestämt sig för att sluta är Jimmy N, Jon O och John N, Två gamla kämpar blir passiva Sven Schöld och Jan Selander.

Två nya medlemmar blir det till hösten, Magnus Johansson från Elbogen och Lasse Mårtensson från B27.

Under säsongen som gått har Sara Carsbrant varit sekreterare i Skånes BF. Leif Schröder har varit ansvarig för kalenderkommittén i Skånes BF samt ordförande i hallens allians Prinsen.
 

A-laget:
Det finns massor att berätta om, här ett klipp av händelser:

Första matchen med 2-manna banpoäng var hemma mot HD. Vi vann med 14-6 och Ulf K bäst på hela 902.

I matchen mot Team Bjuv borta blev det förlust med 12-8 men vi gjorde en bra match med slagpoängen 6330. Bäst var Leif S på 852 tätt följd av Kent G på 837. Noterbart var att Leif S och Magnus N trots resultat över 1600 inte vann en serie!

I dubbelmötet hemma not Strike och Viken skrevs historia. Leif och Magnus förs i klubben med full pott, fyra poäng. Vilket upprepades i matchen efter. Matcherna vanns med 14-6 gånger två.

I bortamötet med Södergriparna som vi förlorade spelade Ulf K bra med 899 poäng.

Matchen mot Mamba i Lund blev en rysare som vi vann med 11-9, kul att slå ett av seriens bästa lag.

I sista omgången innan jul slog Ulf K hela 913 borta mot Viken. Matchen vanns med hela 14-6. Vi slutade på en 4:e plats vilket innebar spel i ”vanliga” tvåan efter juluppehållet.

I matchen mot Strike hemma som slutade 10-10 blev Ulf K den 6:e genom tiderna att nå 300 A-lagsmatcher. I matchen blev Niclas bäst med 876.

Borgen på hemmaplan blev för svåra men Niclas klev över 800 för 5:e matchen i rad. Borgen vann med 13-5.

När vi spelade mot Borgen i Trelleborg så ställde vi till med en liten skräll. Vinst med 11-9 efter mycket bra spel. Lagresultatet blev hela 6375. Ulf K bäst på fina 920 och Håkan näst bäst med 863.

I sista matchen fick en av juniorerna debutera, Oliver gjorde det med den äran.
Vårens spel gav en 4:e plats.
 

B-laget:
I vårt B-lag spelade för första gången en dam, Anne Ekbladh. Det är väl inte helt lätt att komma in som nybörjare och dessutom som dam i en herrklubb men Anne gjorde det med beröm godkänt.

Många av våra juniorer har med en stor framgång under säsongen fyllt upp laget då vi har haft svårt att få fullt lag. Tråkiga speltider har ibland varit anledningen till detta. Juniorerna har varit en tillgång för laget och har vid ett flertal tillfällen klart överglänst de äldre.

Säsongen gav en 2:a plats. Högsta lagresultatet mycket fina 5966. Bäst under året Niclas N med 886.
 

J-laget:
I den serie som spelades under hösten blev laget 2:a efter Söderkulla. På våren då två lag tillkom vann vi serien just för Söderkulla. Laget gick till slutspel mot andra serievinnare i Skåne men blev utslaget i kvalet.

Laget med Mikael G, Peter R, Mattias A, Oliver R och Joakim P deltog i Skånes Elit Juniorserie div.2. 8 lag var med och vi slutade 4:a.

De fem ovan nämnda har spelat i Upp till 23. I finalspelet i klass 3 där 52 st, spelat under året vann Oliver och Mikael blev 2:a. I 2-manna blev Mattias och Oliver 6:a.

Några av ungdomarna har tagit omgångsmedaljer från MBF:

Oliver i omg. 2 med 661, omg. 3 med 702, omg. 9 med 793 och omg. 21 med 773. Joakim i omg. 1 med 763, omg. med 729 och omg. 13 med 673.
Mattias i omg. 14 med 769 och i omg. 17 med 700.

Mattias, Mikael, Oliver och Joakim har deltagit i Talanggrupp 5 i Team Skåne under året.

Oliver kommer att representera Skåne i matchen mot Köpenhamn den 29:e maj.

Det har som sagt varit ett händelserikt år med juniorerna som gjort bra ifrån sig på träning, matcher och tävlingar.

Det ser bra ut för framtiden.


Tack till:
Eva för allt arbete med Bingolotterna. Till 99:ans Livs och Colins Blomsteraffär för försäljning av lotter. Till Lennart E, Håkan G och Sara C för all statistik. Till Lennart G för allt arbete med supporterlotterna. Till alla föräldrar för support. Till Kent G för allt arbete med festen på Annetorp.
 

Slutord:
Styrelsen önskar en trevlig sommar med sol och bad. Vi hoppas ni kommer tillbaka med nyladdade batterier för en framgångsrik säsong till hösten.
 

Styrelsen i Bulltofta BK genom Leif Schröder

 

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Sara Carsbrant

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link