Hoppa till sidans innehåll

Spelåret 2000-2001


Allmänt:
För första gången i klubbens historia har vi haft en kvinna i vår styrelse. Sara har på ett härligt sätt smält in i vår klubb och skött arbetet som sekreterare utmärkt. Hon har också coachat vårt A-lag under säsongen och allt efter vad året har gått har hon växt in i den rollen, så vi ser med förväntan fram emot ännu en säsong med henne vid rodret.

Starten på säsongen var i maj då vi firade våra 35 år som klubb med två Danmarks resor. De äldre åkte Öresund Runt med stopp vid Bakken för 5-kamp och sedan middag i Kävlinge på Värdshuset under hemvägen. Resan var uppskattad av deltagarna och önskemål om en upprepning av besöket på Bakken till nästa vår har hörsammats av styrelsen som planerat en resa till den 12/5. De yngre åkte till Tivoli och hade större tur med vädret än de äldre som hade enbart regn på sin resa. Det blev en dag med sol och mycket karuseller och godis.

De nya medlemmarna som kom till säsongens start samt under året har på ett bra sätt anpassat sig i vår klubb, eller så har vi anpassat oss, och också höjt vår redan goda stämning några snäpp.

Ett antal seniorer, 10 st. har under säsongen tränat extra på onsdagar vilket har ökat kapaciteten i laget rent spelmässigt men också betytt mycket för sammanhållningen. Nästa säsong sker denna träning på Kockums då vi inte får någon tid på Kronprinsen för denna aktivitet nästa år. Kronprinsen bygger om och har fördelat om alla träningstider vilket också drabbar oss. Juniorerna kommer att träna 17.30 på måndagar och seniorerna 18.30 samma dag.

Två spelare har jubilerat lite utöver det vanliga det här spelåret. Lennart Ekberg har spelat sin 600:e match i A-laget vilket är en otrolig bedrift med tanke på att klubbens representationslag vid det tillfället spelat 812 matcher totalt. Leif Schröder uppnådde 400 matcher i A-laget som andre spelare genom tiderna.

En annan som spelat mycket är Kent G som spelade sin 200:e match i A-laget.

Under mars månad tvingades BK Star upplösa sin klubb p.g.a. trasslig ekonomi vilket resulterade i att vi fick ett antal juniorer i träning. Senare bestämde sig 5 stycken för att spela med oss nästa säsong, välkomna ska ni vara!

Varje år så händer mycket i klubben med medlemmar och deras anhöriga, ibland är det roligt och ibland är det mindre kul. Mindre kul var det för en f.d. Bulltofta spelare som vi fostrat som junior, Paul Broberg. Han var med om den tragiska bussolyckan i Köpenhamn med restaurangfolk då två dog. Palle skadade sig i nacken och har gått sjukskriven länge men är nu på bättringsvägen och vi hoppas på att han snart står på banorna igen i elitserielaget Elbogen. Eller ännu bättre att han återvänder till oss! Leif Schröder har under säsongen suttit som ordförande i hallens allians, Prinsen, samt som ledamot av Malmö Bowlingklubbbars Förening.
 

A-laget:
Säsongen har bjudit på mycket bra spel och en lagmoral som inte skådats på många år i klubben. Många olika spelare har utmärkt sig under året och alla har bidragit till den fina stämningen och den härliga kämpaglöden. Under hösten placerade vi oss Som 3:a vilket innebar att vi tyvärr inte tog steget till Supertvåan. Vi vann 8 utav 14 matcher och hade ett snitt på 755. Att vi inte gick till Supertvåan fungerade som tändvätska och vi gick fram som en slåttermaskin under våren och förlorade endast 2 matcher och då väldigt knappt. Detta innebar att vi fick kvala om en plats till div. 1 mot tre andra lag, Söderkulla, Lund och Finn. Tyvärr klarade vi inte av det riktigt utan vann endast en match den mot Lund. Men totalt sett ska vi vara mycket nöjda med säsongen! Årets högsta resultat blev 6466. Årets högsta slagning hade Lafe med 951. Årets högsta snitt, Anders P räknas inte då han spelat för få serier, Ulf med 195,05. Minst miss Lennart E med 0,46.
 

B-laget:
Vi spelade i div. 1 lokalserien och slutade 2:a efter Elbogen. Det blev 26 poäng på 21 matcher. Årets högsta resultat var i vinstmatchen mot serievinnarna Elbogen med 6158.
 

C-laget:
Vårt juniorlag har verkligen utvecklats under året och vunnit sju matcher. Fler vinster hade det kunnat bli men tyvärr så fick vi kännas vid ett antal knappa förluster. Mot Thule 2 -14, Söderkulla 2 -9, Thule 2 igen -9, Söderkulla 3 -41 lite otur i vissa lägen men kanske har också lite nerver spelat in. Men mot Söderkulla 3 fick vi revansch med en vinst på tre poäng! Det har varit roligt att följa laget under året och nu syns det att många har varit med ett tag och resultaten ökar stadigt. Så det är inte utan att man ser fram emot nästa säsong med stort intresse. Årets högsta resultat mycket fina 2374. Högsta snitt i laget Mattias med 141,20. Minst miss Mattias med 3,89.


Hallstegen:

Till final på hallen gick Lafe hos seniorerna och Jonas, Mattias, Jon och Mikael från juniorerna. Lafe blev inte placerad men däremot fick nästan juniorerna full pott. Jonas vann och Mikael kom trea, grattis!
 

Tack till:
Glenn, Alf och Eva för allt arbete med Bingolotterna. Till 99:ans Livs och Colins Blomsteraffär för försäljningen av lotterna. Till Lennart E, Sara och Håkan för alla möjliga och omöjliga siffror och statistik. Till Lennart G för allt engagemang för vårt supporterlotteri. Alla föräldrar för support och inlevelse.
 

Slutord:
Styrelsen önskar en trevlig sommar och hoppas på återseende till hösten. För glömska och felaktigheter reserverar vi oss.
 

Styrelsen i Bulltofta BK

 

Uppdaterad: 13 OKT 2017 09:12 Skribent: Sara Carsbrant

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link