Hoppa till sidans innehåll

Familjedag och Lussecup i antågande

2017-10-30 09:06
Planera redan nu in söndagen den 10 december mellan 14-18 i kalendern! Alla är välkomna när Bulltofta arrangerar stor familjedag med med Bowling och Julbord.
  • Uppdaterad: 2017-11-07 10:50

I samband med att Bulltofta spelar sin årliga Lussecup, eller Troféjakten som den hette från början, bjuder vi in nära och kära, vänner och bekanta att dela denna dag med oss. Planera in i er kalender så ni inte missar detta tillfälle. Mer info kommer snart, så håll uppsikt på Bulltoftas Facebook och vårt forum. Alla är välkomna att komma ned och träffa Bulltofta BK denna dag, ta kontakt med någon medlem i klubben, det är via dem du skall anmäla dig.

Lite historia om Troféjakten som snabbt döptes om till Lussecupen
Livet på bowlingbanan handlar inte bara om att vinna seriematcher. Vi måste ha lite skoj också så 1970 tog Kent Strömberg initiativet till Troféjakten, en cup över tre serier med två poäng för vunnen serie. Samtidigt som cupen avgjordes pågick en familje- och julfest bland publiken där det serverades kaffe, glögg, lussebullar, pepparkakor med mera. Eftersom tävlingen alltid spelades kring lucia döptes den i folkmun snabbt om till Lussecupen. 

I reglerna stod att 1:an skulle kläs som lucia och 2:an och 3:an som stjärngossar. Dagen avlutades med ett luciatåg där alla som deltagit och deras fruar/sambos/barn gick med genom hallen och sjöng Sankta Lucia.

Första Troféjakten gick av stapeln den 13/12 1970 och vanns av Kent Strömberg själv.

Vem som blir årets vinnare återstår att se. Det vi med säkerhet vet är att det kommer att skrida ett Luciatåg genom hallen när tävlingen är slut.

Lussecup

Skribent: Anders Strandberg
Epost: Adressen Gömd

Formocupen 2017


Vinnare slutsifferlotteri


Bulltofta_Bowling_Juniorer


SUL


 Bulltofta BK på Facebook


grasroten_190x150

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link