Hoppa till sidans innehåll

Nytt från Skånes BF


BK 59an (Femtionian) har ett uttalat mål med säsongen 2017/18, ett mål som man inte längre enbart håller inom klubben. Efter att ha spelat Elitseriekval de två senaste säsongerna vet man vad som krävs för att ta sig upp och in i bowlingens finrum.
 
I helgen som gick genomfördes Action Jubal 2017. Action Jubal är en tävling för parabowlare som spelas varje höst, årets upplaga spelades i Haga Bowling i Norrköping.
 
Under Allhelgonahelgen åkte ett gäng förväntansfulla svenska ungdomar tillsammans med ledare till Dublin för att spela Junior Irish Open, en juniortävling för spelare upp till 24 år.
 

Träningshelg 2

(2017-11-06 19:18)
Den gångna helgen tränades det på förflyttningar när ungdomsgrupperna genomförde sin andra träningshelg för säsongen.
 
I södra allsvenskan är BK Söder ett topplag. Även deras B-lag är ett topplag i sin serie även om det under helgens spel enbart blev 1 poäng, efter förlust mot Friska Viljor och oavgjort mot Höganäs
 

Spännande derbyomgång

(2017-10-29 19:30)
Den gångna omgången bjöd på säsongens första derbyomgång i BOSS. Vi har valt att titta lite närmare på några av omgångens hallderbyn.
 

Söder ångar på i toppen

(2017-10-23 18:12)
De fyra skånska lagen i damernas södra allsvenska spelade samtliga hemma den gångna helgen. En seger, en oavgjord och två förluster blev helgens facit.
 
BK Tolvåker har inlett säsongen på allra bästa sätt med fem segrar på fem matcher och +46 i kvot. Med detta leder man redan med tre poäng och överlägsen kvot i grupp A.
 
Som traditionen bjuder så avhölls Svenska Bowlingförbundets årsmöte i helgen. Det blev en ganska lugn tillställning som inleddes med en SDF-konferens på lördagen med bl.a. RF:s ordförande Björn Eriksson som inbjuden talare.
 
Bulltofta och Kulladal var hemmalag vid minisammandraget på Baltiskan, Team Pergamon F och Team Lerum BC stod för motståndet på söndagseftermiddagen.
 
Serieomgång 4 innebar idel minisammandrag i de allsvenska serierna, och två av dem spelades i Skåne under söndagen. Dels på Olympia Bowling i Helsingborg och på Baltiska hallen i Malmö.
 
Segrar med 20–0 är väldigt ovanligt, men Lunds BK Mamba som denna säsong fått många nya spelare lyckades med bedriften i helgen hemma i Bollhuset!
 
Parabowlingen ”tjuvstartade” den gångna helgen, nu äntligen får vi andra också starta ligabowlingen för säsongen.
 
Under lördagen startade seriespelet i Skåne för våra parabowlare (div 3 och 4). Starthall var Söderslättshallen i Trelleborg.
 
Hässleholmsbowlarnas hemmahall Turbanhallen fick på måndagen fint besök av tre PBA/PWBA-proffs när de höll ett träningsläger, eller ”clinic” som man säger i USA, i just nämnda hall.
 

Formocupen 2017


Vinnare slutsifferlotteri


Bulltofta_Bowling_Juniorer


SUL


 Bulltofta BK på Facebook


grasroten_190x150

Postadress:
Bulltofta BK - Bowling
Jonas Torstensson, Västra Kalkbrottsgränd 17 A
21612 Limhamn

Kontakt:
Tel: 0739158059
E-post: This is a mailto link